Percepcija Krleže kod neprofesionalnih čitatelja - Škopljanac, Lovro (Array, 2013)
U radu se na temeljurazgovora s devedesetoro sugovornika koji su neprofesionalni čitatelji književnosti navode uočljivi elementi percepcije Miroslava Krleže i njegova književnoga rada u suvremenoj Hrvatskoj. Analiza uzorka bave se preferencijama prema tom autoru s obzirom na dob i spol čitatelja te vrstu književnih tekstova i uspoređuje ga s recepcijom drugih poznatih pisaca. Na temelju dijelova iskaza koji se u osnovnim crtama pojavljuju kod različitih ispitanika pokušavaju se izdvojiti tendencije u recepciji koje njegov opus čine prepoznatljivim i karakterističnim.