Jesmo li ovce? Što nas psihologija uči o utjecaju drugih na nas - Jelić, Margareta (2013)
Cilj predavanja je kroz klasična istraživanja najpoznatijih nsocijalnih psihologa odnosno kroz poznate eksperimente iz socijalne psihologije ispričati što nas socijalna psihologija uči o utjecaju drugih nas. Sudionici će čuti o Sherifovom istraživanju razvoja normi, Aschovom istraživanju konformizma, Schachterovom istraživanju postupanja s članovima grupe koji se ne priklanjaju normama, kao i o najpoznatijim klasičnim istraživanjima – Milgramovom istraživanju pokoravanja autoritetu te Zimbardovom istraživanju deindividuacije, koja iako starijeg datuma, nikako nisu zastarjela nego čak vrlo aktualna u današnjem društvu.
HRV