Tursko-hrvatske književne veze - Abadžić Navaey, Azra (2012)
U radu se daje povijesni pregled hrvatsko-turskih kulturnih veza, od prvih doticaja hrvatskoga naroda s Turcima do suvremenog doba. Književne se veze prate kroz međusobna književna tematiziranja i prevođenja.