Ponavljanja kao oblik govorne disfluentnosti - Kovač, Mirjana Matea (Array, 2011)
Apsolutna većina svih ponavljanja ima vrlo kratko trajanje. U natpolovičnoj većini slučajeva ponavljanjima ne prethodi neki drugi oblik disfluentnosti. Govornici prilikom ponavljanja uglavnom poštuju cjelovitost slogova ili riječi, ukoliko se ne radi o slučaju ponavljanja jednog nepotpunog (prekinutog) sloga ili riječi. Tendencija ponavljanja kraćih govornih odsječaka kojima ne prethodi neki oblik disfluentnosti prvenstveno upućuje na probleme na nižoj razini procesiranja. Rezultati istraživanja potvrđuju stajalište da su ponavljanja sustavno organizirani fenomen, a ne kaotični aspekt govornog diskursa.