Proizvodnja govora i izgovorne pogreške - Horga, Damir (2008)
Psiholingvistički pristup mehanizmima govorne proizvodnje u zadnjih je tridesetak godina potaknuti proučavanjem govornih pogrešaka, disfluentnosti, oklijevanja normalnih govornika i afatičara. Jednu od razina govorne proizvodnje predstavlja stvaranje motoričkog programa za artikulaciju izričaja. Fonološko se kodiranje određuje kao slijed procedura kojima se generira artikulirani izričaj na temelju semantičkih i sintaktičkih obavijesti. U radu se analizira uzorak izgovornih pogrešaka te se objašnjavaju mehanizmi fonološkog kodiranja.