O antroponimima u Kukljici u 20. stoljeću - Benić, Mislav (Array, 2008)
U članku se opisuju osobna imena u trima vremenskim odsječcima (prije i poslije Drugoga svjetskoga rata i nakon sedamdesetih godina), zatim tri oblika prezimena (službeno prezime, pridjevski oblik i djevojačko prezime udanih žena) i različiti nadimci u Kukljici u 20. stoljeću te se daju kraći popisi tih antroponima. Pri opisu antroponima osobito se uzimaju u obzir njihove fonološke i morfološke osobine te njihova upotreba. Na početku se članka ukratko prikazuje kukljički sustav fonema i prozodija, a daju se i najvažniji glasovni zakoni na koje se autor poziva u daljnjem tekstu članku.