Običaji kod morlakah u Dalmacii - Ljubić, Šime (U Zadru : [s. n.], 1846)
Morlacima su nazivani stanovnici Dalmatinske zagore i katoličke i pravoslavne vjere. U knjizi se nalaze opisi njihovih narodnih običaja (svetkovine, odjeća, vjenčanja, plesovi … ).
Str. [5-7]: Predgovor / [Šime Ljubić].
Puno ime autora: Šime Ljubić.
Omotni nasl.: Narodni običaji kod Vlahah u Dalmaci.
Bibliografske bilješke uz tekst.