Illyricum sacrum : [Caput II. Acta Joannis ante Pontificatum] - Farlati, Daniele; Vilogorac Brčić, Inga (2011)
Prijevod ulomka iz III. sveska djela ''Illyricum sacrum'' Danijela Farlatija, drugi paragraf poglavlja ''Splitske crkvene prilike od 1060-1070. godine '' - biografija Ivana Ravenjanina do njegova izbora za splitskog nadbiskupa.
Usporedo tekst na lat. i preijvod na hrv.
Keywords: Latina et Graeca - prijevod