Turska književnost - Abadžić Navaey, Azra (Array, 2009)
U radu se daje kronološki pregled anadolske turske književnosti, njenih najznačajnijih autora, djela i književnih pravaca, od začetaka u 13. stoljeću do današnjih dana.