Dijalozi s baštinom 2013: prepoznavanje vrijednosti. Treća godišnja konferencija. - Ćorić, Franko (2013)
U organizaciji riječkoga Odsjeka za povijest umjetnosti i Hrvatskog nacionalnog odbora ICOMOS-a na Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci je 17. travnja 2013. godine održana treća godišnja konferencija Dijalozi s baštinom s temom Prepoznavanje baštine. Namjera organizatora je od početka bila konferenciju datumski vezati uz obilježavanje 18. travnja, Dana svjetske baštine. Ovogodišnja konferencija je u žarištu interesa imala, rubna područja baštine, fenomene koji su samo djelomično ili još uvijek neprepoznati kao vrijednost i time otvorila neke nove, zanimljive teme: arheološku baštinu, vojnu i fortifikacijsku arhitekturu, industrijsku baštinu te povijesni kulturni krajolik.
Projekt MZOS
HRV