O antičkoj provincijalnoj arheologiji u Hrvatskoj s naglaskom na gospodarstvo - Sanader, Mirjana (2008)
U povodu izlaska 30. broja časopisa Opuscula archaeologica raspravlja se o stanju istraživanja provincijalne arheologije u Hrvatskoj. Raspravlja se o onim granama provincijalne arheologije o kojima su se na osnovi objavljenih istraživanja mogli prikazati novi podaci te se uklopiti u dosadašnja saznanja.