Četiri stoljeća pavlinske prisutnosti - Šourek, Danko (Array, 2013)
zložbom Czriquenicza 1412. Život i umjetnost Vinodola u doba pavlina održanom u nedavno (2008.) osnovanome Muzeju Grada Crikvenice obilježena je 600-ta godišnjica osnutka crikveničkoga pavlinskoga samostana i prvoga spomena ovoga primorskoga grada. Izložbu je Muzej organizirao u suradnji s Pomorskim i povijesnim muzejom Hrvatskog primorja u Rijeci i Odsjekom za povijest umjetnosti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci, te uz sudjelovanje Riječke nadbiskupije. Ravnateljici muzeja Ireni Jurić i kustosici Teji Rosić u osmišljavanju koncepta izložbe pridružili su se članovi riječkoga Odsjeka za povijest umjetnosti – dr. sc. Nina Kudiš (ujedno i glavna urednica kataloga) i dr. sc. Damir Tulić, te kustos Pomorskoga i povijesnoga muzeja Ivo Mileusnić. Njihovim, te trudom pažljivo odabrane skupine stručnih suradnika (dr. sc. Marijana Bradanovića, Ivana Brauta, Ive Jazbec, Mateje Jerman s Odsjeka za povijest umjetnosti, Ivane Šarić Žic iz Pomorskoga i povijesnoga Muzeja i dr. sc. Marka Medveda s Teologije u Rijeci) te drugih zaslužnih sudionika, nevelik prostor muzeja preobražen je u svojevrsni vremeplov koji posjetitelja vodi kroz četiri stoljeća pavlinske prisutnosti u Crikvenici i na području Vinodola. Uz pregled najznačajnijih djela slikarstva, kiparstva i arhitekture nastalih na prostoru između Rijeke i Senja od početka XV. do kraja XVIII. stoljeća, u podrumskom se djelu muzeja – uz maštovit likovni postav – otvara pogled na prizemnije teme pavlinske svakodnevnice i gospodarskoga života.