Natpisi na „zagrebačkom“ jataganu - Paić-Vukić, Tatjana (Array, 2013)
U vlasništvu S. V. iz Zagreba nalazi se jatagan s velikim brojem zlatom tauširanih natpisa. U ovom se radu donose sadržaji tih natpisa, koji stručnjacima za osmansko oružje mogu olakšati prepoznavanje i rekonstruiranje istovjetnih tekstova na primjercima na kojima su samo djelomično očuvani i/ili nečitki. Usto, podatak da se jedno djelo obrtnika koji je ukrasio „zagrebački“ jatagan nalazi u istanbulskom Vojnom muzeju doprinos je sistematiziranju spoznaja o proizvodima pojedinih radionica hladnog oružja u Osmanskom Carstvu.