Principi pravopisa hrvatskoga, ruskoga i ukrajinskoga - Popović, Milenko, lingvist; Trostinska, Rajisa (2011)
U članku po prvi put u stručnoj literaturi ostvaruje ovakav pristup problematici pravopisnih principa – hrvatski, ruski, ukrajinski, s uvođenjem pojma grafemem za ukrajinsku i rusku grafiju.Princip hrvatskoga pravopisa određuje se kao sintagmofonemski, a ruskoga i ukrajinskoga jezika – kao paradigmofonemski te posrednoga određivanja zdesna.
Projekt MZOS
HRV