Visoki napon bez katarze : Krist u Krležinoj lirici - Užarević, Josip (2013)
Rasprava sadrži ove dionice: 1. Uvodna napomena: lirika i ideologija ; 2. Redukcija i nadogradnja (kao postupci u lirskoj implementaciji teme „Isus Krist“) ; 3. Desakralizacija ; 3.1. Golgota i raspeto tijelo ; 3.2. Smrt bez uskrsnuća ; 4. Krist kao „socijalna formula“ ; 5. Lirsko Ja i Krist ; 6. Lirsko Ja i Bog ; 7. Subjekt zla i pitanje transcendencije ; 8. Antikatarza umjesto zaključka.
Projekt MZOS
HRV