Razgovor o lošem i dobrom : konstrukcija jezičnog i kulturološkog identiteta u maldobriama - Roić, Sanja (Array, 2013)
Kritički prikaz i rasprava o problematici studije Vesne Deželjin "Elementi alloglotti nella prosa dialogata degli scrittori triestini Faraguna e Carpinteri come riflesso di contatti culturali e linguistici" objavljene u Pečuhu 2013. godine