Gramatičke značajke vulgarnog latinskoga - Bulić, Nada (Redak, 2013)
Sažetak: U udžbeniku se obrađuju fonetska, morfološka, sintaktička i leksička obilježja vulgarnog latinskog, obilježja starolatinskog u odnosu prema vulgarnom latinskom (najbitnije karakteristike starolatinskog – vokali i diftonzi, konsonanti, glagolska morfologija, dijalektalana varijacija u starolatinskom; zajednička obilježja starolatinskog i vulgarnog latinskog). U Dodatku su priloženi odabrani tekstovi.