Gennaro Chierchia, Logic in Grammar: Polarity, Free Choice, and Intervention - Peti-Stantić, Anita (Array, 2014)
Riječ je o prikazu knjige Gennara Chierchie, Logic in Grammar: Polarity, Free Choice, and Intervention, objavljene u Oxford Studies in Semantics and Pragmatics 2, Oxford University Press, 2013. Iz prikaza: Gennaro Chierchia, jedan od najuglednijih formalnih semantičara među lingvistima, dugogodišnji pročelnik Odsjeka za lingvistiku na Sveučilištu Harvard, prošle je godine objavio kapitalno djelo koje je rezultat njegova desetogodišnjeg rada vezanog uz pragmatiku i skalarne implikature (ili, na hrvatskome, možda, ljestvica podrazumijevanja). Knjiga Logic in Grammar, s podnaslovom Polarity, Free Choice, and Intervention, nesumnjivo je jedan od segmenata Chierchina dugogodišnjeg projekta istraživanja načina na koje ljudi procjenjuju i kategoriziraju svijet, a riječ je o djelu koje će zasigurno godinama biti zanimljivo lingvistima, filozofima i kognitivnim znanstvenicima različitih usmjerenja.