Grecizmi u rječniku Lexicon Latino-Illyricum Pavla Rittera Vitezovića - Matović, Petra (2016)
U Vitezovićem se latinsko-hrvatskom rječniku nalazi oko 2800 grecizama. Ovaj ih rad razvrstava prema semantičkim i gramatičkim (vrste riječi) kriterijima te istražuje problematiku Vitezovićeve prilagodbe grecizama u rječniku.
HRV