An exceptional common culture : postcolonial nostalgia and ulysses - Knežević, Borislav (Array, 2014)
Rad se bavi identifikacijom problema nostalgije u diskursu postkolonijalne kritike, a posebno u odnosu na interpretacije romana Jamesa Joycea. U tom pogledu, posebno mjesto u analizi zauzima knjiga Declana Kiberda Ulysses and Us.