Vinčanska kultura - Burić, Marcel (2014)
Rad donosi osnovna obilježja kasnoneolitičke/ranoeneolitičke vinčanske kulture, najprije u njezinu matičnom prostoru, a potom obrađuje i njezinu prisutnost u istočnoj Hrvatskoj te njezin utjecaj i važnost na formiranje kasnoga neolitika u spomenutom području. U drugom dijelu rada analizira se nastanak i razvoj metalurgije u okvirima vinčanske kulture i općenito njezin utjecaj na razvoj metalodobnih zajednica eneolitika.
Projekt MZOS
HRV-ENG