O hrvatskome spacijalnom imaginariju - Grgas-Mufa, Stipe (2014)
U radu autor zagovara važnost koncepta spacijalnog imaginarija unutar zaokreta ka prostoru. Pomoću njega ukazuje na manjak u hrvatskome spacijalnom imaginariju. Taj manjak evidentira nizom primjera iz hrvatske književnosti. U zaključku autor zagovara relevantnost marksističke geografije u dijagnosticiranju i objašnjenju rečenog manjka.
Projekt MZOS
HRV
Keywords: prostor -- zaokret ka prostoru -- spacijalni imaginarij -- književnost, -- nacija