O pobožnosti trogirskih i zadarskih benediktinki sv. Ivanu Trogirskome - Ana Marinković (Array, 2014)
Članak analizira povijesne izvore za pobožnost dalmatinskih benediktinki trogirskom biskupu sv. Ivanuu kasnom srednjem vijeku. S jedne strane, navode se dokumenti o povezanosti trogirskog biskupa s osnivanjem ženskih benediktinskih samostana u Trogiru i Zadru tijekom 1060-ih godina, koja, sudeći po kasnijim izvorima nije ostavila dubljeg traga u samostanskim tradicijama. Nasuprot tome, aspekti vezani uz oblike gradske pobožnosti čine tematsku osnovu pobožnosti benediktinki.