Hrvati u Buenos Airesu i Rosariju, Latinosi u Zagrebu - Rajković Iveta, Marijeta (Array, 2014)
U radu autorice ocrtavaju življeno migrantsko iskustvo na temelju životnih priča Hrvata iz Argentine nte ciljanih pitanja prilagođenih svakoj generaciji migranata. Etnografsku građu, iskaze kazivača, u tekstu su prikazale odozdo s ciljem da čitatelju što više približe rakurs samih emigranata i/ili njihove obitelji i da na taj način bolje razumiju kazivače (antropološki subjekt)odnosno življeno migrantsko iskustvo.