Uspjela neuspjela revolucija 1971. u Zagrebu. O predstavi "Plebejci uvježbavaju ustanak" na sceni Teatra itd [ITD] - Puh, Rikard (Array, 2014)
U proljeće 1971. godine na pozornici Teatra ITD Georgij Paro i ansambl insceniraju dramu Plebejci uvježbavaju ustanak njemačkog autora Güntera Grassa. Ta hrvatska praizvedba komada o neuspjelom ustanku radničkog staleža i odnosu intelektualaca prema revoluciji već s prvim osvrtima kritike postaje jednom od stožernih scenskih izvedbi visokokvalitetnog političkog kazališta u Hrvatskoj i SFRJ. Prilog želi osvijetliti bogatu medijsku recepciju te izuzetno dobro primljene predstave i ukazati na bitne aspekte koji je čine važnim dijelom povijesti hrvatskog kazališta: dosljednu provedbu ideje o kolektivnoj režiji, kritiku društvenih autoriteta, poigravanje s tematskim poljem revolucije koje je u vrijeme izvođenja graničilo s tabuom te povezivanje s inscenacijama dvaju slično kontroverznih naslova u Kolo oko Shakespearea, jedan od najuspjelijih repertoarnih koncepata novije povijesti hrvatskoga glumišta.