Mogućnosti korištenja tradicijske kulture u ruralnom turizmu i održivom razvoju Ravnih kotara - Rajković Iveta, Marijeta (Array, 2014)
Na području gornjih Ravnih kotara provedena su etnološka terenska istraživanja (2005. i 2006. godine) na osnovu kojih je nastao zbornik radova: Zapisi iz gornjih Ravnih kotara, etnološki, povijesni i muzeološki prilozi o Islamu Latinskom, Islamu Grčkom, Kašiću i Podgradini. U radu se prikazuje kako se rezultati tih istraživanja mogu koristiti u revitalizaciji ovoga područja kroz oblike ruralnog turizma, osnivanjem ekomuzeja s epicentrom u Kuli Stojana Jankovića, radionicama za senzibiliziranje loklanog stanovništva i njegovu samozapošljavanju. Daju se smjernice za nastavak etnoloških i kulturnoantroploških istraživanja.