Prilog kon srednovekovnata arheološka karta = Contribution a la carte archeologique medievale : tipsko, hronološko i geografsko grupiranje na srednovekovnite spomenici vo Makedonija - Petrov, Konstantin (Muzejsko-konzervatorsko društvo na N. R. Makedonija, 1954)
Résumé