Umijeće varijacije u Aristenetovim ljubavnim pismima : doktorski rad - Hajdarević, Sabira (2013)
Disertacija se bavi malo poznatom i slabo istraženom epistolarnom zbirkom ljubavnih pisama koja se pripisuje Aristenetu.