Dizajn i zločin : (i druge polemike) - Foster, Hal; Vujasinović, Goran (Zagreb : V.B.Z., 2006)
Knjiga predstavlja polemički prikaz recentnih promjena u kulturalnom statusu arhitekture i dizajna te umjetnosti i kritike na Zapadu. Prvi dio, koji se usredotočuje upravo na arhitekturu i dizajn, sastoji se od kratkih izvještaja, dok se u drugom dijelu autor usmjerava na discipline i institucije vezane za umjetnost. Prema riječima samog autora, njegov je glavni cilj ukazati na kritičke mogućnosti danas i zastupati "nazaustavljivu pristranost prema alternativnom".
Bilješke: str. 137-156
Prijevod djela: Design and crime
Keywords: dizajn - kulturološko gledište; arhitektura - kulturološko gledište; umjetnost i društvo - kulturološko gledište