Klasici modernizma - Sepčić, Višnja (Zagreb : Zavod za znanost o književnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, 1996)
Područja su zanimanja Višnje Seščić, predavačice moderne engleske i američke književnosti na Odsjeku za anglistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu, problematizacija modernog romana, suodnosi engleske i hrvatske književnosti, intertekstualna istraživanja. Ova vrijedna knjiga sustavno razmatra klasike modernizma: ranog Joycea, Virginiju Woolf, Lawrenceove "Zaljubljene žene", Krležin "Povratak Filipa Latinovića" u paraleli s Lowrijevim romanom "Pod vulkanom".
Umjetnost kao nova vjera: rani Joyce. U potrazi za zbiljom ili smisao stvaralačkog čina (Uz roman
Str. 223 i uz tekst: Bibliografija
Kazalo imena
Str. 225: Bilješka o piscu
Keywords: Joyce, James -- povijest engleske književnosti -- modernizam; Woolf, Virginia - Ka svjetioniku; Lawrence, David Herbert - Zaljubljene žene; Krleža, Miroslav - Povratak Filipa Latinovicza; Krleža, Miroslav : Lowry, Malcolm