Uliks Jamesa Joycea ; Krik i bijes Williama Faulknera : romani struje svijesti - Vidan, Ivo (Biblioteka Ključ za književno djelo ;, 1996)
Ova je knjiga predložak za interpretaciju suvremenoga književnog djela na primjeru dvaju najpoznatijih modernih romana našeg stoljeća - Joyceova Uliksa i Faulknerova Krika i bijesa. Razmatra se odnos prema doživljaju vremena, oblikovanju likova, upotrebi simbola i ideja te sam književni postupak