Uliks Jamesa Joycea ; Krik i bijes Williama Faulknera : romani struje svijesti - Vidan, Ivo (Zagreb : Školska knjiga, 1996)
Ova je knjiga predložak za interpretaciju suvremenoga književnog djela na primjeru dvaju najpoznatijih modernih romana našeg stoljeća - Joyceova Uliksa i Faulknerova Krika i bijesa. Razmatra se odnos prema doživljaju vremena, oblikovanju likova, upotrebi simbola i ideja te sam književni postupak
Inv. br. 25339 je izgubljen
Keywords: povijest engleske književnosti; povijest američke književnosti; književna kritika; 20. st; roman struje svijesti; Joyce, James -- Ulysses; Faulkner, William -- The sound and the fury