Analiza dermatoglifa digito-palmarnog i plantarnog kompleksa u obitelji : doktorska disertacija - Letinić, Damir (Zagreb : Damir Letinić, 1995)
Ovaj rad je rezultat istraživanja jednog od fenotipskih obilježja čovjeka - dermatoglifa na rukama i nogama. Ona su načinjena s željom da se istraži postoji li, i kolika je, nasljedna komponenta koja određuje osobine dermatoglifa, prijenosom nasljednih informacija s roditelja na djecu. U radu su prikazani rezultati istraživanja 22 kvantitativne osobine digito palmarnog kompleksa i osam kvantitativnih osobina plantarnog područja (FRDI, FRDII, FRDIII, FRDIV, FRDV, FRLI, FRLII, FRLIII,FRLIV, FRLV, GDABD, GDBCD, GDCDD,GDABL, GDBCL, GDCDL, ATD,ATL,TRC, GTABD, GTBCD, GTCDD, GTABL, GTBCL, GTCDL) na 100 obitelji (ukupno 400 osoba) i to; otac, majka i dvoje djece, 108 muške i 92 ženske djece.
Bibliografija: str. 118. - 122.
Doktorska disertacija
Keywords: Dermatoglifi