Antropologijska istraživanja populacijske strukture analizom polimorfizama visokopromjenjive DNA : (primjer otoka Krka) : doktorska disertacija - Martinović Klarić, Irena (I. Martinović, 1999)
U ovom radu istraživana je populacijska struktura otoka Krka analizom polimorfizama visokopromjenjive (mikrosatelitske) DNA na devet tetranukleotidnih STR lokusa (D3S1358, VWA, FGA/FIBRA, THO1, TPOX; CSF1PO, D5S818, D13S317 I D7S820) u ukupnom uzorku od 138 ispitanika iz sedam seoskih zajednica otoka Krka (Poljica, Dubašnica, Omišalj, Dobrinj, Vrbnik, Punat i Baška). Također, u ovom je radu ispitan međusobni odnos različitih do sada izučavanih genetičkih biljega (klasični, HLA i STR polimorfizmi) u procjeni populacijske strukture otoka Krka, a pri tome je analizirano 176 ispitanika s obzirom na klasu I HLA sustava, 107 ispitanika s obzirom na klasu II HLA sustava, te 400 ispitanika s obzirom na klasične polimorfizme.