Ekonomija odrešenja in preživetja : odnos do življenja in smrti na tržaškem podeželju - Verginella, Marta (Koper : Zgodovinsko društvo za južno Primorsko : Znanstveno raziskovalno središče Republike Slovenije, 1996)
Riassunto.
Bibliografija: str. 291-305
Keywords: oporuke - kmetovi - okolica Trsta - 19. st. -- smrt - oporuke - etnografija -- sslovenski narodni običaji - 19. st