Noviji razvoj evropskih vanjskih migracija i ilegalno zapošljavanje = Recent development of European external migration and clandestine employment of migrants (Rasprave o migracijama = Discussions on migration / Centar za istraživanje migracija Zagreb,, 1980)
Sadrži: Medjunarodne migracije i medjunarodni ekonomski poredak / W. R. Böhning -- Elementi teorije medjunarodnih migracija i kompenzacije / W. R. Böhning -- Ilegalno zapošljavanje - problem našeg vremena / R. De Grazia.