Slovensko-hrvaški obmejni prostor: sociološki vidik institucionalizacije državne meje : doktorska disertacija - Zavratnik Zimic, Simona; Rizman, Rudi; Mežnarić, Silva (Ljubljana : Univerza v Ljubljani, Filozofska fakulteta, Oddelek za sociologijo, 2002)
Conclusion: Institutionalization of the Border.
Listovi 204-207: Priloga 1: Operacionalizacija konceptov ; Listovi 208-219: Priloga 2: Vprašalnik ; Listovi 220-225: Priloga 3: Razvrščanje in diskriminantna analiza - statistični rezultati.
Bibliografija: listovi 185-196
Keywords: hrvatsko-slovenski granični prostor - sociološki aspekti