Datja i prijatja : primici i izdaci samostana trećoredaca glagoljaša u Martinščici na otoku Cresu. Knj. 1, 1578-1618 - Badurina, Anđelko (Rijeka : Povijesni arhiv Rijeka, 1995)
Summary ; Sommario.
Keywords: Samostan sv. Jeronima (Martinščica) - ekonomski status - 1578.-1618. -- Franjevački red - samostanski trećoreci -- Franjevci - Cres