Trilogija o Bertoldu u našim prijevodima - Kolendić, Petar ([s. n.], 1934)
O hrvatskim i srpskim izdanjima djela Giulia Cesarea Crocea i Adriana Banchieria i njihovim prevodiocima Nikoli Palikući i Joakimu Vujiću.