Dvorska kapela sv. Križa u Ninu : s uvodom o starohrvatskoj Ninskoj župi i o istraživanju starohrvatskih spomenika u Ninu, a s dodatkom o postanku dalmatinsko-persijskoga kružno-kubetnoga graditeljskoga tipa - Jelić, Luka, povjesničar (U Zagrebu : Knjižara Jugoslavenske akademije (Đuro Trpinac), 1911)
Opis kraljevskoga grada Nina, arheološka istraživanja početkom 20. stoljeća starohrvatske ninske župe i starohrvatskih spomenika.
Predgovor / L.[Luka] Jelić.
P. o.: Pretiskano iz "Djela Jugoslavenske akademije znanosti i umjetnosti" ; knj. XIX.
Na vrhu nasl. str.: Hrvatski spomenici ninskoga područja iz doba hrvatskih narodnih vladara ; 1.
Bibliografske bilješke uz tekst.
Keywords: Crkva sv. Križa (Nin); Kulturna baština -- Nin