[Na jezeru] - Večenaj, Ivan (1987)
U prvom planu sa lijeve strane močvarno raslinje velikih listova na kojima sjede žabe u bubamara, u drugom i trećem sa desne strane tri rode i seoce sa crkvicom iza istih u naznakama pejzaža.