[Pejzaž] - Dujšin-Ribar, Cata (1960)
Prikaz pejzaža sa stablom guste krošnje na lijevoj strani, naznakama raslinja na desnoj, jednim likom koji jaše na magarcu, drugim koji hoda iza istoga, te ženom sa krčagom na glavi.