Grbovnica Kraljevine "Slavonije" - Bojničić, Ivan ([s. n.], 1896)
O povelji kojom je kralj Vladislav II potvrdio god. 1496. grb Slavonije i koja se čuva u Drž. arhivu u Zagrebu; donosi se i lat. tekst povelje; sadrži i piščev prilog Sfragističa iztraživanja; 1. poglavlje o povelji kralja Karla Dračkoga iz 1386., kojom se Jelisavi Krčkoj (Celjskoj) priznaje pravo nasljedstva na očevo imanje; čuva se u Drž. arhivu u Zagrebu; 2. poglavlje o povelji kojom je kralj Matija Korvin god. 1464. podijelio Varaždinu pečat s grbom; čuva se u Arhivu grada Varaždina; donosi se i lat. tekst obiju povelja.