Jedan vijek političkih ideja vodilja - Krišković, Vinko (Tipografija, 1936)
O političkim idejama u 19. i 20. st. uopće, u Austrougarskoj i napose u Hrvatskoj, o odnosu Hrvata u svjetlu tih ideja prema Austriji, Ugarskoj i Jugoslaviji.