Natpis Petra Crnoga : s jednom slikom - Bulić, Frane ([s. n.], 1918)
O natpisu iz ruševina crkvice koju je sagradio Petar Zerni u 11. st. na Ratu u Jesenicama. Na temeljima te crkve je u 14 st. sagrađena crkvica sv. Petra (isto zapuštena).