O mletačkim prefektima u Dalmaciji za Petra II. Orseola - Manojlović, Gavro (s. n., 1901)
Kratka rasprava o namjesnicima dalmatinskih gradova god. 998 kada je Petar II. Orseol poveo pomorsku ekspediciju u taj kraj.