Disciplinarna istraga proti dokturu Gjurgju Ferri, c. kr. sudskom pristavu - odielnom sudcu u Vrgorcu, sa uporabe hrvatskog jezika u sudskom uredovanju u Dalmaciji (Gj. Ferri, 1901)
Pravna prepiska Prizivnoga suda u Splitu za ukinuće naloga Prizivnoga suda u Zadru. Nalogom se zapovjedilo da se talijanskim jezikom koriste tijela državne uprave (odluka iz 1815. i 1872.) Sucu dr. Gjurgju Ferri zabranjena je govorenje hrvatskim jezikom za što se on izričito borio. Sud je presudio dr. G. Ferriu da je počinio službeni prekršaj što se sa sudskim vlastima dopisivao na hrvatskom jeziku.