La storia di Ragusa : scritta nuovamente in tre libri - Razzi, Serafino; Ferretti, Lodovico; Jelčić, Josip, povjesničar; Bona-Boliris, Ivan (Ragusa : Tipografia serbo-ragusea A. Pasarić, 1903)
Pregled povijesti grada Dubrovnika.
Sadrži i: Descriptio sinus et urbis Ascriviensis / per Ioannem Bonam de Boliris.
Izv. oblik imena autora predgovora: Josip Jelčić.
Pretiskano prema izdanju od 1595. g.
Bibliografske bilješke uz tekst.
Kazalo.
Keywords: Dubrovnik -- Povijest