Beg Mirko : eine Erzählung aus dem bosnisch-herzegowinischen Befreiungskriege - Tentor, Ante (J. Krmpotić, 1909)
Priča o austrijskoj okupaciji bosansko-hercegovačke vojske. Radnja se odvija u okolici Bihaća.