Marjanska vila ili Sbirka narodnih pjesama sakupljenih u Spljetu - Karaman, Dujam Srećko (D. Russo, 1899)
Zbirka narodnih pjesama sakupljenih po Splitu i podijeljena po sadržaju na ljubavne, usviestne, prigodnice, uspavanke, kolede, napitnice, sitnež, junačke i starojunačke.